Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Skladba Horehronie medzi 15-kou najlepších v histórii Eurovízie!

S pesničkou súťažila speváčka Kristína v nórskom Oslo na Veľkej cene Eurovízie v roku 2010.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Speváčka Kristína a jej skladba Horehronie, s ktorou súťažila v nórskom Oslo na Veľkej cene Eurovízie 2010, patrí podľa prestížneho švédskeho denníka Svenska Dagbladet do výberu 15-tich najlepších piesní v histórii Veľkej ceny Eurovízie.

Redaktor denníka Dan Backman v článku píše: „Horehronie od Kristíny bolo slovenským príspevkom v Osle v roku 2010. V 1. semifinále sa umiestnilo na 16. mieste. Špecifické národné črty, ktoré dominovali v piesňach na cene Eurovízie v minulosti, ustúpili v dôsledku štandardizácie hlavného prúdu do úzadia. Kristína Peláková v tomto smere svojou chytľavou etnopopovou melódiou, v ktorej ospevuje slovenský región Horehronie, ide proti prúdu. V zelených šatách a vyžarujúc príjemnú atmosféru, jej vystúpenie predstavuje spôsob, ako sa vymaniť z marazmu anonymného komerčného tanečného popu, do ktorého sa táto významná súťaž dostala. Nie je predsa pekné, keď všetky príspevky znejú rovnako, no nie?"

"Táto správa ma veľmi potešila. Od Eurovízie cítim veľkú podporu a záujem z rôznych kútov sveta hlavne na základe toho, že mi ešte aj dnes prichádzajú na mail žiadosti o autogramy. Veľmi si to vážim. Pre mňa je to ten najkrajší pocit, keď viem, že sa moja pesnička zapísala do sŕdc toľkých ľudí," reagovala Kristína.

„Ďakujem autorovi článku, veľmi dobre sa to číta. Som rád, že aj v krajine, kde je hudobný priemysel na veľmi vysokej úrovni, novinár ocenil Kristínu a pieseň Horehronie. Aj napriek neúspechu v Eurovizii 2010 v Oslo ma teší, že pieseň zarezonovala u mnohých ľudí v Európe, čoho dôkazom sú komenty pod videom na Youtube, a to je cieľom autorov a interpretov. Samozrejme, vyhrať nejakú cenu je veľmi príjemné, ale nie podstatné," dodal autor hudby Martin Kavulič.

Skladba Horehronie sa stala na Slovensku aj v Čechách veľkým hitom. Medzitým dosiahla dnes 28-ročná charizmatická speváčka Kristína viacero hudobných úspechov, získala päťnásobnú platinovú platňu či cenu OTO 2015 v kategórii Speváčka roka.

Zdroj: teraz.sk

Photo: supermusic.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.