Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Toto sú najľahšie koláče, ktoré zvládnu aj začiatočníci

Ak si chceš upiecť koláč, no nemáš s tým skúsenosti, vyskúšaj zopár receptov, o ktoré sa podelili gazdinky na našom Facebooku.

Receptov je veľa, ovocia tiež, poďme si teda upiecť niečo sladké.

Bublanina

5 vajec vyšľahať s 5 lyžicami cukru, pridať 5 lyžíc múky, 1 prášok do pečiva, pol deci oleja, pol deci vody všetko vyšľaháme, vylejeme na pekáč, posypeme ovocím a upečieme.

Kefírový koláč

Hrnček kefíru, pol hrnčeka cukru, 1 prášok do pečiva, pol hrnčeka oleja, dva hrnčeky hladkej múky a dve vajíčka. Vymiešať, vyliať na plech a poklásť ovocie.

Najľahší hrnčekový

Hrnček mlieka, hrnček oleja, hrnček kryštálového cukru, dva hrnčeky polohrubej múky, jeden prášok do pečiva, dve vajcia, štipka soli. Všetko spracujeme miešaním, vylejeme na vymastený a vysypaný plech a na vrch poukladáme ovocnú hara-varu.

Zo skorých jabĺčok

1 kg nastrúhaných jabĺčok, dva hrnčeky preosiatej hl.múky,1dcl oleja, štipku soli,1 prášok do pečiva,3-4 celé vajcia,1 škoricový cukor,1/2 dcl-1dcl vlažného mlieka, múčkový cukor podľa chuti,1polievková lyžica kakaa, kľudne môžete pridať posekané oriešky (rôzne druhy). Všetko zmiešame a vylejeme na plech. Po upečení natriem džemom, kľudne za horúca a polejem čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.

Jablková torta

Rozvariť nastrúhané jablká s vodou, pridať cukor, vanilku alebo škoricu, potom zahustiť zlatým klasom. Do formy poukladať piškóty, vrstvu jablkovej zmesi, znova piškóty, zmes… Dať do chladničky a po stuhnutí podávať.

Kokosové nebo

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 kypriaci, 1 vanilková cukor, 1 konzerva (aj s vodou) mandarínok, pol hrnčeka oleja a 2 vajcia. Všetko spolu vymiešať. Vyliať na vymastený a pomúčený plech. Cesto treba posypať zmesou: 1 hrnček kokosu a pol hrnčeka kryštálového cukru. Piecť na 180 a 20 minút (zmes trochu zhnedne) Koláč vyberieme a ešte horúci ho polejeme 250 ml 33 percentnou smotanou na šľahanie.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.