Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Tohtoročné Grammy už majú svojich majiteľov. Pieseň roka nahral Ed Sheeran!

Zlaté gramofóny sú považované za najdôležitejšie hudobné ceny na svete.

Jednu z hlavných cien Grammy získal za svoju skladbu "Thinking Out Loud" britský spevák Ed Sheeran. Skladba bola vyhlásená za pieseň roka a zároveň najlepší sólový výkon v pope. Ide pritom o prvý zlatý gramofón udelený tomuto 24-ročnému interpretovi.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ed Sheeran si preberá cenu Grammy:https://www.youtube.com/Gl6PRiXXl0w

Svoj prvý zisk Grammy si počas pondelňajšieho galavečera v Los Angeles pripísali aj 21-ročný kanadský spevák Justin Bieber, jeho krajan the Weeknd, ako aj Američania Chris Stapleton, Pitbull či Alabama Shakes. Ceny za najlepší popový vokálny album a najlepší videoklip si odniesla Američanka Taylor Swiftová, víťazom v najmenej piatich kategóriách je raper Kendrick Lamar pochádzajúci priamo z Kalifornie.

Súčasťou hlavného ceremoniálu a predošlej šou známej ako "pre-telecast" boli aj vystúpenia viacerých hudobných hviezd, vrátane Stevieho Wondera, Lady Gaga a britskej speváčky Adele, ktorej mimoriadne úspešný album s názvom "25" sa do tohtoročnej súťaže Grammy už nestihol dostať. Speváčka Rihanna svoje vystúpenie na poslednú chvíľu odvolala zo zdravotných dôvodov.

Medzi tohtoročnými držiteľmi Grammy sa objavil aj bývalý prezident USA Jimmy Carter, ktorého kniha "Naplnený život: Reflexie v deväťdesiatke" sa v audioverzii stala najlepším albumom hovoreného slova.

Víťazi 58. ročníka cien Grammy:

  • Album roka – Taylor Swift – 1989
  • Pieseň roka – Ed Sheeran – Thinking Out Loud
  • Videoklip roka – Taylor Swift feat. Kendrick Lamar – Bad Blood
  • Najlepší nováčik – Meghan Trainor
  • Najlepšie popové sólo – Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: billboard.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.