Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zamestnanec nebol v práci 6 rokov!

Za svoju absenciu na pracovisku dostal vysokú pokutu.

Španielsky súd rozhodol, že zamestnanec verejnej správy, ktorý niekoľko rokov nechodil vôbec do práce, musí vrátiť takmer 27.000 eur z vyplatenej mzdy.

Pracovník mestskej vodárenskej spoločnosti sa v kancelárii neukázal zrejme šesť rokov, pričom od roku 2011 je na dôchodku.

"Udal ho diplom"

Bývalý zástupca starostu mesta Cádiz Jorge Blas pre denník El Mundo povedal, že podal podnet na vyšetrovanie, keď radnica chcela odovzdať zamestnancovi diplom pri príležitosti 20-ročnej práce pre mesto a vyšlo najavo, že ho vo vodárenskej spoločnosti, kam bol preložený z radnice, už veľmi dlho nikto ani nevidel. Vodárenská spoločnosť si preto myslela, že bol preložený naspäť na radnicu.

Vedenie mesta Cádiz požadovalo, aby bol dotyčný potrestaný pokutou vo výške ročného čistého zárobku – muž sa však voči rozhodnutiu odvolal. Avšak januárový rozsudok niekoľkoročný súdny spor ukončil. Súčasný zástupca starostu, Martin Vila, povedal, že je prekvapený, ako mohol byť "niekto celé roky v pracovnom pomere a poberať mzdu bez toho, aby vôbec niečo robil".

Prípad mal aj politický podtón, Vila spomenul tvrdenia, podľa ktorých bol absentér obeťou šikany na pracovisku zo strany členov konzervatívnej Ľudovej strany (PP). Tá vládla v Cádize v rokoch 1995-2015, keď ju zosadila ľavicová koalícia na čele s protireformnou stranou Podemos (Môžeme).

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.