Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Vianoce v spálni? S niektorými dekoráciami si to dobre rozmyslite!

Nech žijú vianočné gýče! Avšak, nie v spálni.

Vianočná výzdoba je odrazom vkusu a originality. Sú však dekorácie, ktoré sa nehodia do každej izby v našom príbytku, hoci umocňujú sviatočnú atmosféru. Najmä v spálni by sme mali oželieť vianočnú ružu, svietiace reťaze či elektrické svietniky, sviečky a aj potpourri.

Vianočnej ruži, nazývanej tiež vianočná hviezda, nie je jednoduché odolať. Symbol vianočných sviatkov (tiež Prýštec najkrajší) pochádza z Mexika a pýši sa krásnymi červenými kvetmi. A hoci pohľad na ne poteší oko, môže zároveň podráždiť našu sliznicu a pokožku.

Svietiace reťaze a elektrické svietniky síce izbu rozžiaria, každé svetlo v spálni však znižuje kvalitu nášho spánku. Táto vianočná dekorácia sa viac hodí do obývačky alebo do kuchyne.

Sviečky v spálni nebudú prekážať, kým ich nezapálite. Horenie totiž spaľuje kyslík a v prípade, že pred spaním izbu nevyvetráte, s veľkou pravdepodobnosťou sa ráno zobudíte s bolesťami hlavy.

Viete, čo je to potpourri? Určite áno, ak máte doma aromatickú zmes sušených bylín, plodov a korenia v sáčku alebo v miske. Ako dekorácia dodá izbe veľmi príjemnú vôňu. A práve tá je v miestnosti, kde spíme, kameňom úrazu. Výrazná vôňa môže prekážať nerušenému spánku.

Ktoré vianočné dekorácie majú v spálni zelenú? Prírodné materiály a tlmené farby ako je červená, zelená a zlatá.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.