Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Chcete byť šťastní? Nechodievajte na Facebook!

Vydržali by ste týždeň bez Facebooku?

Definitívne odhlásenie sa z Facebooku môže prispieť k pocitu väčšieho šťastia!

Tento záver vyplynul z dánskej štúdie. Závery sa zakladajú na týždeň trvajúcom pokuse medzi 1 095-imi užívateľmi Facebooku, ktorí boli rozdelení do 2-och skupín.

"Jedna polovica užívateľov mala pokračovať v užívaní Facebooku tak, ako zvyčajne. Druhú polovicu sme požiadali, aby sa neprihlásila na Facebook celý týždeň," vysvetlil Meik Wiking, riaditeľ Inštitútu pre výskum šťastia.

Po týždni boli obe skupiny zhodnotené, porovnané a ukázalo sa, že priemerná miera šťastia sa zvýšila u tých, ktorí si na 7 dní urobili prestávku v užívaní Facebooku. Avšak u skupiny, ktorá pokračovala v užívaní Facebooku, sa prejavila iba nepodstatná, zanedbateľná zmena, uviedol dánsky inštitút v správe.

"Najviac ma prekvapilo zistenie, o koľko sa zlepšila spokojnosť so životom u skupiny ľudí, ktorí si urobili prestávku v užívaní Facebooku," povedal Wiking. Skupina, ktorá nechodila na Facebook, bola tiež menej vystresovaná, bola aj rozhodnejšia a viac vnímala"prítomnosť".

Štúdiu uskutočnili koncom októbra medzi dánskymi užívateľmi Facebooku vo veku 17 až vyše 70 rokov. "Iróniou je, že ľudí na prieskum sme získali cez Facebook," povedal so smiechom Wiking. Približne 10-15% užívateľov v skupine, ktorá si dala oddych od Facebooku, priznalo, že po ukončení štúdie sa k Facebooku zasa pripojili.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.