Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Žena sa hnevá v priemere 10 dní v roku!

Taký je život. Povedal klaun so slzami v očiach a na tvár si namaľoval úsmev. Ak je tým klaunom žena, jedna zahraničná štúdia v presných číslach napovie, prečo zvykne ženské pohlavie počas roka často striedať nálady.

Každý má právo byť nahnevaný, nevrlý a mrzutý(?)

Presné čísla ukazujú, že hoci si muži myslia, že je to viac, ženy zvyknú mať zlú náladu v priemere 10 dní v roku.

Príčin je veľa, najčastejšie sa však obáva toho, či bude mať dosť peňazí na zaplatenie všetkých účtov. Nesvoja sa cíti aj vtedy, keď si nie je istá, či ju partner v skutočnosti počúva, alebo keď cíti, že má na pleciach príliš veľa povinností a predpokladá, že jej s nimi nikto nepomôže. Za zlú náladu je u ženy často zodpovedné aj zlé počasie či pár neželaných kíl navyše.

Muži to vidia inak

Podľa nich majú ženy zlú náladu každý týždeň v priemere 8 hodín. Je však nad slnko jasné, že zlú náladu mávajú rovnako ženy aj muži, len sa s ňou všetci vyrovnávajú rozdielne. Zatiaľ čo ženy chcú v takých chvíľach väčšinou čas iba pre seba, muži si zlepšia náladu vonku s kamarátmi. Ženy priznávajú, že sú náladovejšie ako muži, a pohodu im vedia vrátiť deti, cvičenie alebo nakupovanie.

Anketa: Koľko dní v roku bývate náladoví?

Viera: Ani nie nahnevaná, ale rozladená dosť často. A kto je za tým? Väčšinou ľudia, ktorí sú stále s niečím nespokojní a vo všetkom hľadajú problém. Snažím sa im vyhýbať, ale nie vždy sa to dá. Život je predsa krásny!

Veronika: V poslednej dobe denne. A môžu za to deti. Potom sa ale pritúlia a už sa neviem hnevať. 🙂

Eliška: Neviem, či už nie aj 366 dní v roku.

Eva: V tejto našej spoločnosti rozčúliť sa je veľmi jednoduché. Našťastie mi to netrvá dlho, lebo milujem pozitívnu energiu a dobrú náladu. Akurát posledné dni sa mi veľmi nedarí usmievať.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.