Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Podľa čoho si vyberáte oblečenie do práce? Dress code vyhovuje viac ženám! :-)

Viac ako polovica ľudí vníma striktné pravidlá obliekania v práci negatívne. Takmer dve tretiny si myslia, že by sa mali uvoľniť.

Aj pri kúpe bankových alebo poistných produktov rozhoduje viac kompetentnosť pracovníkov, výhodnosť produktov a prostredie pobočky – než to, či ich zamestnanec banky privíta vo formálnom oblečení. Odhalil to prieskum spoločnosti 2muse pre jednu z bánk na Slovensku.

Naopak, 2-ja z 5-tich opýtaných by ho už v ďalšom zamestnaní nechceli.

Najmä ľudia pracujúci vo veľkých firmách (nad 250 zamestnancov) ho považujú za nedôležitý a nemyslia si, že je signálom úspešnosti. Tým, ktorí už pôsobili vo firme s predpísaným biznis oblečením, prekážalo hlavne to, že im v ňom bolo občas teplo alebo zima, cítili sa nekomfortne, čím klesala ich produktivita. Nežnejšiemu pohlaviu viac oproti mužom prekážalo, že ich oblečenie stálo peniaze navyše a že vyzeralo rovnako, chýbala im pestrosť.

Väčšina ľudí tvrdí, že sloboda pri výbere oblečenia do zamestnania v nich podnecuje pocit pohody v práci a pozitívne ovplyvňuje ich výkon. Podobné výsledky priniesli aj zahraničné prieskumy a vo svete už prevláda trend uvoľňovania zaužívaných pravidiel obliekania.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.