Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

SOS pri spálení sa!

Úľavou pre spálenú pokožku môže byť aj kokosový olej.

Tohtoročné leto praje vysokým teplotám, ktoré nás vyháňajú k vode, kde aspoň na chvíľu pocítime príjemné osvieženie. Slnko však ani na týchto miestach netreba podceňovať, najmä nie v čase od 11-tej do 15-tej, keď žiari najintenzívnejšie. Ak sa vám nepodarilo predísť nepríjemnému spáleniu a vaša pokožka "kričí" o pomoc, vyskúšajte niektoré z nasledujúcich rád:

Telové mlieko (penu, sprej, prípadne mlieko) po opaľovaní. Pokožku upokojí a schladí. Postihnuté miesto treba potrieť hrubou vrstvou a nechať ju voľne vsiaknuť do pokožky.

Ľadové obklady priložené na bolestivé miesto spálené od slnka môžu byť rovnako príjemnou úľavou. Ľad však musí byť obalený látkou, napríklad uterákom alebo aspoň tenkou handričkou.

Jogurt alebo smotana ostávajú starým, ale účinným receptom v prípade, že ste to s pobytom na priamom slnku prehnali.

Bylinkový čaj je ďalšou efektívnou pomôckou na spálenú pokožku, ktorá sa žiada upokojenie a ochladenie. Stačí doň namočiť handričku a potrieť ňou boľavé miesto.

Kokosový olej má množstvo priaznivých účinkov pre naše telo. Pomôže jednak poškodeným vlasom, suchej pleti a rovnako aj spálenej pokožke.

Aloe vera má všestranné využitie, preto sa osvedčí aj ako pomocník na slnkom spálenú pokožku. Ak ide o rastlinu, treba z nej odlomiť, rozrezať ju a potrieť ňou konkrétne miesto.

Vyskúšajte aj surové rozmixované zemiaky, ocot zriedený s vodou, hrubšie plátky jablka, uhorky alebo ovsené vločky namočené vo vode.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.