Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zajtra budú študenti opäť rozdávať objatia!

V 50-tich slovenských mestách sa uskutoční akcia s názvom Hug Day alebo Deň objatí.

50 miest na Slovensku sa vo štvrtok zapojí do akcie s názvom "Hug" Day alebo "Deň objatí"!

Celoslovenské podujatie, ktoré sa koná už štvrtýkrát, tentoraz prekoná aj hranice Slovenska a uskutoční sa v 15 ďalších krajinách sveta. Organizátori sa pokúsia prekonať rekord v počte objatí a rozdať ich v uliciach viac ako 100 000.

Akciu pripravilo približne 600 dobrovoľníkov. Hlavnou myšlienkou Hug Day je spríjemniť ľudom deň a dať im dôvod na radosť. "Cieľom Hug Day 2015 je priniesť úsmev a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na hodnotu, ktorú nám prináša otvorená náruč," povedal iniciátor myšlienky a hlavný koordinátor podujatia Jaroslav Dodok.

Dobrovoľníci v Bratislave sa stretnú pred desiatou hodinou na Hviezdoslavovom námestí, odkiaľ sa vydajú do ulíc, pričom navštívia aj niektoré ministerstvá, kde chcú objatím prekvapiť vládnych úradníkov.

V Spišskej Novej Vsi plánujú dobrovoľníci pred Provinčným domom spoločne "zamrznúť", čo znamená, že sa zastavia a ostanú nehybne stáť či sedieť.

V Prešove pripravujú hromadné objatie fontány, v Leviciach program pre deti a v Banskej Bystrici vám objatie daruje maskot.

Hug Day v Rožňave organizuje doteraz najmladšia koordinátorka, trinásťročná Patrícia Albertová, ktorá sa napriek hendikepu rozhodla rozdávať objatia na vozíčku.

Slovenským študentom sa Deň objatí podarilo rozšíriť aj do zahraničia. Do dnešného dňa svoju účasť potvrdili dobrovoľníci z Rumunska, Luxemburska, Hongkongu, Gruzínska, Estónska, Turecka, Srbska, Azerbajdžanu, Kene, Maďarska, Egypta, Brazílie, Talianska, Poľska a Českej republiky.

Na Slovensku sa Hug Day koná od roku 2012 a s touto myšlienkou prišiel Jaroslav Dodok so skupinou ďalších nadšených študentov, ktorí chceli ľudí okolo seba potešiť niečím netradičným. Počas prvého ročníka sa rozdalo vyše 8 000 objatí a minulý rok ich bolo už približne 79 000.

Zdroj: SITA

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.