Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Upravené fotky na sociálnej sieti? Muži hovoria NIE!

Aj muži zvyknú byť nedôverčiví. Napríklad vtedy, keď sa pozerajú na dokonalú ženu na fotografii. Alebo na fotografiu dokonalej ženy? 😉

Bolo by cynické tvrdiť, že pred zverejnením fotografie na sociálnej sieti neriešime jej grafickú úpravu. Lenže, v tomto prípade ťahajú za kratší koniec ženy, pretože muži považujú majiteľku upravenej fotografie za nedôveryhodnú!

Psychologický experiment uskutočnený vedcami z USA hovorí, že ženy vnímajú mužov na upravených fotkách ako oveľa viac atraktívnych a dôveryhodných. Muži ženám, ktoré si pred uverejnením fotku upravia v špeciálnom programe, vyjadrujú tichú nedôveru, napriek tomu, že sa im môžu zdať príťažlivé.

Ako prieskum prebiehal?

Muži počas prieskumu posudzovali sériu fotiek, na ktorých sa nachádzala tá istá žena, avšak rôzne upravená. Skrášlená fotka síce pôsobila na mužov najviac príťažlivo, voči žene na nej však pociťovali nedôveru. U nežného pohlavia dopadol prieskum inak. Upravené fotky sa ženám páčili viac a z rovnakého dôvodu na ne muži pôsobili najdôveryhodnejšie.

A opäť raz sa nám potvrdzuje, že zatiaľ čo ženy sú z Venuše, muži z Marsu! 😉

Zdroj: adam.sk; Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.