Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Páni vodiči, pozor! Za jazdu môžete dostať jablko alebo citrón!

Na slovenských cestách sú detské hliadky, ktoré kontrolujú dodržiavanie predpisov šoférmi!

Dodržiavanie predpisov šoférmi ohodnotia deti jablkami alebo citrónmi!

Dodržiavanie predpísanej rýchlosti vodičmi pomôžu policajtom skontrolovať v rámci preventívnej akcie Jablko – Citrón detské hliadky. Akovčera na tlačovej besede informoval viceprezident policajného zboru Ľubomír Ábel, akcia potrvá do piatku 15. mája a policajti sa v rámci nej zamerajú na 54 miest na celom Slovensku, na ktorých dochádza často k prekračovaniu rýchlosti.

Vodiči, ktorí jazdia podľa predpisov, budú odmenení jablkom, obrázkom a malým darčekom. V prípade, že predpisy porušia, dostanú od detí citrón!

"Autorita detí je u vodičov často väčšia ako autorita policajtov," povedal Ábel. Ako však upozornil, citróny dostanú vodiči len pri menej závažných porušeniach predpisov. "Pokiaľ dôjde k závažným porušeniam, polícia nekompromisne udelí pokutu," povedal.

Podľa Ľubomíra Ábela zahynulo pri dopravných nehodách v prvých štyroch mesiacoch tohto roka tohto roka 70 osôb, z toho až 22 chodcov. "Rýchlosť je medzi príčinami spôsobujúcimi dopravné nehody v tomto roku na druhom mieste," povedal Ábel.

Zdroj: SITA; Photo:newhealthguide.org

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.