Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

William a Catherine sú dvojnásobní rodičia!

Jej výsosť princezná z Cambridgeu ešte nemá meno. Uplynulú noc strávila s rodičmi a s bračekom Kensingtonskom paláci!

Britský princ William a jeho manželka Catherine majú dcérku!

Bábätko prišlo na svet v sobotu 2. mája v londýnskej St. Mary’s Hospital o 8:34 miestneho času a po narodení vážilo približne 3 700 gramov. Catherine priviezli do nemocnice o 6-tej hodine ráno, pričom pri pôrode bol prítomný aj manžel 33-ročnej vojvodkyne z Cambridgeu. Radostné správy potvrdili zástupcovia Kensingtonského paláca prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Jej výsosť princezná z Cambridgeu

O očakávaní druhého potomka informovali zástupcovia Kensingtonského paláca ešte 8. septembra 2014. Vojvodkyňa Catherine, rovnako ako počas prvého tehotenstva, trpela nadmernou nevoľnosťou (odborne hyperemesis gravidarum).

Princ William a jeho manželka Catherine ukázali Jej výsosť princeznú z Cambridgeu kričiacemu davu pred nemocnicou St. Mary´s Hospital, kde vojvodkyňa porodila druhého kráľovského potomka. Meno dievčatka, ktoré je štvrté v poradovníku čakateľov na trón, zatiaľ nie je známe.

Catherine a William s prvorodeným synom Georgeom

Dvojica sa zoznámila ešte v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa napokon konali v októbri 2010 a princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná Alžbeta II.

Zdroj: SITA; photo: glamourmagazine.co.uk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.