Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zariaďte si domácu kanceláriu tak, aby sa vám z nej nechcelo vychádzať!

Pracujete z domu? Nechajte si poradiť, ako by mala vaša pracovná miestnosť vyzerať podľa feng shui.

Každá kancelária by mala spĺňať základné požiadavky na príjemný priestor, čomu môžeme dopomôcť jej správnym zariadením.

Kreatívne prostredie je nevyhnutné

Aby pracovná kancelária dokázala udržať našu pozornosť, treba pri jej zariaďovaní zobrať do úvahy dostatok svetla, miesta, pohodlné sedenie a celkovo vyhovujúcu atmosféru v miestnosti. V tejto súvislosti feng shui radí:

Kam s nábytkom?

Feng shui uznáva prírodné materiály. Oblé tvary vzbudzujú v pracujúcom nežnosť a jemnosť, ostré zase aktívnosť, ktorá môže prerásť až do agresivity. V domácej kancelárii sa odporúča kombinácia oboch spomenutých tvarov, ďalej dreva s kovom a tmavších odtieňov so svetlejšími.

Pracovný stôl v tvare "U" alebo "L"?

Nie. Pracovný stôl si žiada tvar "I" alebo "O". Ak sa o kanceláriu delíte dvaja, stoly si neumiestňujte oproti sebe, inak v miestnosti udržia negatívnu energiu. Naopak, ak sa budú nachádzať vedľa seba, dajú priechod pozitívnej energii. Čo sa pracovného stola ďalej týka, mal by byť v priestore čo najďalej od vchodových dverí a tak, aby sme za ním nesedeli chrbtom k nim. Sedieť za stolom, ktorý je otočený smerom k stene, nie je šťastné riešenie usporiadania kancelárie, sedenie čelom k stene totiž demotivuje a vyvoláva nechuť pracovať. Navyše, stôl by mal určite obsahovať aj zásuvky. Zmätok na pracovnom stole znamená problémy v práci.

Bez doplnkov to nepôjde!

V tejto súvislosti stavte na tečúcu vodu, či už v podobe fontánky alebo akvária. Tečúca voda v kancelárii rozprúdi pracovné nasadenie a symbolizuje emócie, peniaze aj bohatstvo. V prípade menšej kancelárie stavte na obrázok vody, či už v podobe obrazu na stene alebo na monitore počítača. Vhodná je aj vlnitá záclona.

A čo farby?

Do pracovného priestoru sa jednoznačne hodia odtiene žltej, ktoré podporujú kreativitu a aktívnosť. Modrá farba zase privoláva hojnosť a prosperitu!

Zdroj: kamzakrasou

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.