Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Pre vzťah je najdôležitejší kvalitný milostný život a…

Napriek tvrdeniu, že láska prechádza cez žalúdok, jedlo je vo vzťahu až treťou najdôležitejšou ingredienciou! Oveľa dôležitejší je totiž spánok.

Ruku na srdce. Keď si spomeniete na začiatky vášho súčasného vzťahu, kde ste ho zvykli tráviť najčastejšie? V posteli? Správne! Práve posteľ je totiž miesto, kde sa novovznikajúce páry stretávajú najviac. Samozrejme, až do chvíle, keď vášeň vo vzťahu prirodzene ochladne. Vtedy začína byť dôležitý aj kvalitný spánok!

Kvalitný spánok a milostný život spolu úzko súvisia

Aj spánok, aj milostný život sú dve príjemné činnosti, pričom jedna významne ovplyvňuje druhú. V praxi totiž platí, že kto sa dobre vyspí, ten sa bude tešiť na milovanie s partnerom a keď sa vydaria intímnosti, zákonite prichádza odmena v podobe plnohodnotného spánku. A sú ďalšie pravdy, ktoré riešia vzťah medzi spánkom a sexom:

  • Vyvrcholenie pred spaním dokonale uvoľní naše telo
  • Nehnevajte sa na partnera, že po milovaní zaspal. Po dobrom sexe totiž rýchlejšie zaspíme a náš spánok je nielen hlbší, ale aj tvrdší
  • Kto spí, ten sa neháda! Odborníci sa zhodujú v tvrdeniach, že tie páry, ktoré sa pred spaním milujú, sa počas dňa menej hádajú
  • Kvalitný spánok spôsobí, že vzniknuté konflikty vyriešime efektívnejšie, s nadhľadom a navyše, nebudeme za ne viniť naše okolie!
  • Nie nadarmo sa hovorí "vyspi sa do krásy". Skutočne platí, že vyspatý človek vyzerá lepšie a spokojnejšie

Matrac má veľkú moc!

Keď je človek unavený, vyspí sa aj posediačky, avšak, tento stav by jednoznačne nemal trvať dlhodobo. Posteľ a predovšetkým kvalitný matrac sú zárukou nielen dobrého spánku, ale aj kvalitného sexu. Americká spoločnosť pre výskum spánku skúmala dokonca aj také vlastnosti matraca, akým je jeho pérovanie a zvládanie väčšej záťaže. Výsledky? Najhoršie údajne matrace z pamäťovej peny, naopak, najlepšie tie, vyrobené z latexu. Pôsobia antialergénne, sú priedušné a dlho vydržia. Na druhom mieste skončili pružinové matrace.

Zdroj: kamzakrasou.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.