Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jablková bábovka, ktorú zvládne aj začiatočník!

Bábovka je sladké pečivo, ktoré sa teší veľkej obľube v Česku, v Poľsku, v Rakúsku, v Nemecku, ale aj na Slovensku.

Bábovka, jeden z najtradičnejších slovenských koláčov, je výborná nielen ako dezert ku káve alebo k čaju, ale rovnako dobre chutí ako súčasť raňajok.

Kedy je najlepšia?

Skutočne dobrá bábovka sa spozná podľa toho, že je šťavnatá a dá sa jednoducho vyklopiť z formy na pečenie. Recept na ňu ponúka aj český režisér Zdeněk Troška vo svojej knihe Nebo v hubě 2.

Recept á la Zdeněk Troška:

  • 20 dkg kryštálového cukru
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 20 dkg rozpusteného margarínu
  • 3 vajíčka
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 4 jablká nakrájané na drobné kocky

Postup:

Jablká ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Všetky ďalšie suroviny zmiešame a vylejeme do bábovkovej formy. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť.

Dobrú chuť! 🙂

Zdroj: kamzakrasou.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.