Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Daj žene cuketu a nakŕmi pol dediny

O víkendové menu budeš mať postarané!

Cuketa sa dá urobiť na veľa spôsobov, no že až na toľko, to sme veru netušili! Ak ti niekto podá cuketu, urobíš z nej krémovú polievku, prívarok, koláč, placky, praženicu alebo zapečenú s cestovinou?

Vyprážanú, plnenú, spravíš z nej nátierku pre celú famíliu alebo aj pre susedov?

Poslali ste nám kopec tipov, ako pripraviť túto všestrannú zeleninu, tu sú najlepšie z nich:

Lucia píše: Opečieme nakrájanú slaninku, pridáme cesnak, oregano, do toho kocky cukety. Hodíme na špagety, na to balkánsky syr a tekvicový olej.

Soňa to robí takto: Cukinové mafiny. Nastrúhame jednu cukinu a nasolime ju. Vymačkáme prebytočnú šťavu. Vyšľaháme dve vajička, pridáme kurkumu, mleté čierne korenie, mletý sušený zázvor. Nastrúhame tvrdý syr a všetko pridáme ku cukíne.Pridáme dve lyžice múky, dve lyžice detskej krupice a pol sáčku prášku do pečiva. Zamiešame , dáme do formy a pečieme 20 minút na 180 stupňoch

Jeden recept od Katky: Cuketu nakrájať na kolieska, osoliť, nechať odležať. Na olivovom oleji opiecť, zaliať dvomi rozšľahanými vajíčkami, trošku kečupu na vrch, oregano, bazalka, sušený cesnak. Dať šunku, rajčinu na kolieska a nastrúhať mozzarellou, nechať pod pokrievkou na miernom plameni. Dobrú chuť

A ešte jeden od Lucky: Nastrúhaná cuketa nahrubo, spravíme cesto ako na zemiakové placky, vylejeme na plech, naplníme syrom a šunkou, opäť pridáme cuketové cesto a potom zapečieme. Mňaaaam!


Zdroj: Facebook.com/rádio Melody

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.