Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nádherné a dojemné: Víťazné snímky svetovej súťaže World Press Photo

Dánsky fotograf Mads Nissen sa stal vo štvrtok laureátom hlavnej ceny World Press Photo of the Year, ktorú organizuje nezávislá nezisková organizácia World Press Photo so sídlom v holandskom Amsterdame.

Nissen si ocenenie vydobyl záberom pacientky brazílskeho ústavu sociálnej starostlivosti, ktorá sa po mesiacoch strávených v korovírusovej izolácii objíma so zdravotníckou pracovníčkou. Objektom víťaznej fotografie s názvom „Prvé objatie“ je 85-ročná Rosa Luiza Lunardiová, ktorá strávila v izolácii svojho brazílskeho ústavu sociálnej starostlivosti v Sao Paule päť mesiacov.

Ženy sú na danej snímke, ktorá vznikla vlani 5. augusta, od seba oddelené ochrannou plastovou fóliou znižujúcou riziko prenosu tejto nákazlivej choroby. Fotografia sa po prvý raz objavila v dánskom denníku Politiken, pre ktorý Nissen fotografuje.

Táto ikonická fotografia pandémie COVID-19 zaznamenáva najneobyčajnejšie okamihy našich životov,“ uviedol jeden z členov poroty. Snímka zvíťazila aj v kategórii „Všeobecné správy – jednotlivci“. „Pre mňa je to príbeh lásky a nádeje v tých najťažších časoch,“ vyhlásil Nissen (41).

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.