Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Blogerka Nika: My štyria sme sa bavili, Katka vyzerala, že každú chvíľku vybuchne

Katka nás privítala s tým, že je rada, že sme prišli, no keď už raz podpíšete zmluvu s televíziou, veľmi na výber nemáte. Všetci sa s ňou privítali a ako čerešnička na torte som prišla ja – s ružovým rýľom v ruke. Povedala som jej, že viem, že jej po skončení tohto týždňa bude určite smutno, lebo už nebude mať do koho rýpať a ja nemám rada, keď sú ľudia smutní a tak som jej doniesla rýľ, aby mohla rýpať, koľko len bude chcieť. A v ružovej farbe, aby nezabudla, od koho ho má. Rýľ vzala, zasmiala sa a nič nenasvedčovalo tomu, že by situáciu pochopila inak, ako všetci ostatní.

Pri prvom rozhovore na kameru mimo nás, tesne po odovzdaní darčeka, povedala, že to berie ako srandu, že si vie urobiť srandu aj zo seba a že rýľ využije. V ďalšom prestrihu už plakala, a toto dramatické predstavenie hodné uznania, jej všetci pri obrazovkách zožrali aj s navijakom. Ale vôbec sa nečudujem. Z toho, čo sa počas toho týždňa dostalo na obrazovky, skutočne mohlo pôsobiť, že sme voči nej nespravodliví a schválne jej robíme zle.

Po predjedle, kde sa nič zaujímavé neudialo, nasledovala polievka, keď nám Katka rozdala taniere a v nich polievky v sáčku. Dostali sme inštrukcie, že si to máme odbaliť, kým ona uvarí vodu, aby nám to zaliala. Nakoniec ale povedala, že to bola sranda, aby sme pochopili, že to berie celé ako humor. Aha.

Po tomto chode Katka na kamery oznámila, že má pocit, že je pri stole dusno a že sa chce so mnou porozprávať. Rozhovor si ale rozmyslela a namiesto neho sa rozhodla situáciu vyriešiť inak. Dospelácky. Aj napriek tomu, že pre mňa vegetariánsku verziu pripravila, čo mi oznámila, na tanier mi naložila mäso. Na kamery povedala, že to robí, pretože jej robím pri stole dusno a jej sa to nepáči. Nahnevane oznámila, že som v súťaži o varení a mám ochutnať to, čo ten hostiteľ uvarí. Keby tak, ako ona, jednali všetci a za spôsobovanie dusna pri stole by ľudia dostávali nejaké sankcie, celkom ľahko Katka za celý týždeň nedostane jedlo vôbec.

Komentátor mal poznámku, že zmena plánu prišla na truc. Veronika, že to mám za ten rýľ. Po hlavnom chode som ale zistila, že som vôbec o nič neprišla, pretože okrem Adriána sa toho poriadne nikto nedotkol. A ten na konci tiež povedal, že to zjedol len preto, „aby od nej nedostal päsťou“.

Počas hlavného jedla bolo pri stole dusno úplne najviac a Katka tomu pridávala ďalšími uštipačnými poznámkami. Ja som ju ignorovala a len som sa na ňu usmievala. Ona sa tvárila, že je nad vecou, no z televíznej obrazovky som sa dozvedela tiež to, že po tomto jedle odišla von fajčiť, aby sa upokojila. Počas tohto prerušenia natáčania sme my štyria zatiaľ pri stole vypili fľašu vína a riešili kauzu „vegetariánske jedlo“. Každého zaujímalo to, či skutočne pripravila aj verziu bez mäsa (pre mňa), alebo to povedala len preto, aby ma naštvala. Nikto tomu neveril, že by sa zachovala takto, no dostali sme pokyny od štábu, že to máme ísť do kuchyne skontrolovať. Tam na jednej platničke bolo skutočne pripravené vegetariánske jedlo.

Z upokojujúcej pauzy na balkóne sa vrátila bez „povinných“ lodičiek, na ktorých sme sa v utorok dohodli, čo samozrejme nikomu neuniklo. Okrem diváka pri televízií, ktorý o dohode ani nevedel, kedže sa vystrihla tiež. Niekto sa jej na to opýtal, dohoda je predsa dohoda. Odpovedala, že si ich vyzula, pretože sa jej v tom chodí zle a zabára sa do linolea. Aha.

Dezert aj zábava prebehli bez nejakých ďalších konfliktov, každému to už bolo celkom jedno. My štyria sme sa bavili, Katka vyzerala, že každú chvíľku vybuchne. Poďakovala nám za večer a opäť nasledovalo divadielko na kamery, lebo jej je tak ľúto, že sa to pokazilo práve na jej večer. Ale to, že ona znepríjemňovala večer úplne u každého, na to už akosi počas svojho emotívneho výlevu zabudla. Tiež podotkla, že jej je ľúto, že sú niektorí ľudia tak ovplyvniteľní a nemajú svoj názor. V tomto prípade ale nebolo vôbec nutné nikoho ovplyvňovať, všetci ju nemali radi dávno predtým, než som jej doniesla rýľ a dala som jej moje sympatie očividne najavo. Počas hodnotenia sa ale jasne k veci vyjadrili aj ostatní. Jeden bod od Veroniky, ktorej liezla na nervy od začiatku, dva body od Viki, ktorá vyslovene povedala, že jej celý týždeň vadí a nechce aby vyhrala a jeden bod aj odo mňa, pretože menej sa dať nedalo. Adrián dal body 4, lebo tak sa na začiatku rozhodol, že bude hodnotiť všetkých. Okrem mňa, ja som od neho dostala o bod viac. Po spočítaní bodov to hlas v telke okomentoval, že je to „dosť tragédia“. A to fakt aj bola. A rovnako bol tragický aj je príhovor na konci, kedy mi povedala, že ja som tá falošná, nehovorím pravdu a taktizujem. Aha.

Pokiaľ viem, ja jediná som jej dala celkom najavo, čo si o nej myslím. Ostatní to hovorili len na kamery poza jej chrbát. A navyše som v priemere dávala tak o polovicu bodov viac ako Adrián, ktorý to nakoniec celé vyhral. Niekde som sa dočítala napríklad aj to, že som všetkých zmanipulovala a preto dali chúďatku Katke tak málo bodov. No, o tomto si už musí urobiť každý názor sám.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.