Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ako spomaliť starnutie? Existuje pár tipov, ktorých sa stačí držať a tvoja pleť bude žiariť!

Pleť ti poďakuje.

Starnutie sa nedá úplne zastaviť, no dá sa spomaliť. Existuje pár tipov a trikov, ktoré ti môžu pomôcť.

Chráň sa pred slnečným žiarením

Slniečku sa nedá vyhýbať, dokonca potrebujeme vitamín D, ktorý z neho nasávame, no pleť mu netreba vystavovať bez ochrany. Chrániť sa pred ním môžeš pomocou krémov, ktoré majú UV faktor – na tie by si nemal v žiadnom prípade zabúdať. Keď si na pláži a vystavuješ sa nadmernému slnečnému žiareniu, nájdi si miesto, kde sa môžeš pred ním schovať.

Vyhýbaj sa cigaretám

Fajčenie podporuje starnutie pleti, takže najlepším spôsobom, ako spomaliť tento proces, je prestať alebo ani nezačínať s cigaretami. Taktiež nie je zdravé, ak si vystavený cigaretovému dymu v spoločnosti iných ľudí – ak si si myslel, že toto neškodí, si na omyle.

Vyvážená strava je základ

Ak chceš spomaliť starnutie pleti, mal by si do svojho každodenného jedálnička zaradiť čerstvé ovocie a zeleninu. Štúdie zároveň odhalili, že konzumovanie pokrmov, ktoré obsahujú veľa cukrov, môžu urýchliť starnutie.

Čisti si pleť pravidelne, ale jemne

Scrub by sa nemal používať už vyčistenú pleť. Zároveň treba pri čistení pleti dbať na jemnosť, aby si si ju nepodráždil. Dermatológovia odporúčajú používať na čistenie pleti cleanser, ktorý neobsahuje mydlo, a teda nepení.

Nezabúdaj na hydratačný krém

Odporúča sa ho používať každý deň, pretože zadržiava vodu a vytvára efekt mladej a rozžiarenej pleti. Čím je človek starší, tým je jeho pokožka menej hydratovaní, a tak to netreba podceňovať.

Zdroj: lowchailing.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.