Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Polemic a spevák z českej skupiny Monkey Businness prichádzajú so sviežou novinkou ŠTRAMÁK

Všetci poznáme nejakého takéhoto štramáka, všakže?

Skvelá slovenská skupina Polemic sa spojila s talentovaným Matějom Ruppertom, ktorý je známy ako spevák českej skupiny Monkey Business, a vznikla z toho super novinka ŠTRAMÁK!

Autorom textu je Michal „Mickey“ Novácky, ktorému sa v texte, ešte pred oslovením Matěja na spoluprácu, vizualizoval po česky hovoriaci štramák – floutek a vymetač barov.

„Refrén v češtine sa sám dral na jazyk pri predstave týpka, ktorého vo svojej blízkosti asi pozná každý. Večne obutý v túlavých topánkach s ambíciou užívať si život v štýle Chyťte si ma, keď to dokážete´. O to viac som rád, že Matěj okamžite prikývol na ponuku hosťovania. Kreatívne pristúpil k spievaniu, po ktorom sme si v Bratislave užili krásny večer pri súkromnej degutácii vín a vybláznil sa herecky v klipe, ktorý sme za ním zase my prišli natočiť do Prahy,“ spokojne zhrnul spoluprácu Mickey.

Klip nakrúcali Polemici v Prahe vo viacerých miestach – na Staromestskom námestí, Karlovom moste, v uličkách Starého mesta, na výletnej lodi na Vltave, v zasadačke podniku z 80tych rokov aj v pivárňach, kaviarňach a baroch stovežatej. Členovia kapely si zahrali viacero menších postáv vyšetrovateľov, detektívov aj náhodných turistov.

Sleduj tento skvelý klip!

https://www.youtube.com/watch?v=VYmtjqW7_5o

O réžiu a scenár klipu sa postaral David Mencl, pričom pre obe strany to bola úplne prvá spolupráca. Uznávaný režisér, dobre známy svojimi originálnymi videoklipmi na českej hudobnej scéne, nešetril slovami chvály.

„Klip je akousi vtipnou mini detektívkou. Matěj prehýril celú noc, zobudil sa na hotelovej izbe vedľa dievčaťa a je mierne prekvapený. Skupina Polemic, ktorá stvárňuje detektívov, sa neskôr vyberie do starej Prahy, kde Matěj pokračuje v rebélii.

Čerešničkou na torte je, že žena, ktorá ho dala sledovať, je jeho ženou aj v reálnom živote a nielen pred kamerami,“ približuje dej režisér. Taktiež dodal, že s kapelou sa mu spolupracovalo veľmi dobre, pretože na pľaci bola zábava aj napriek tomu, že natáčanie trvalo 15 hodín.

Polemici sa pripravujú na koncertmi nabité leto

„Koncertné leto 2022 je v plnom prúde, užívame si skutočných tancujúcich ľudí pod pódiom, keďže sme sa ostatné dva roky museli obmedzovať. Stále sa nevieme nasýtiť koncertov a festivalov a čo nás samotných najviac prekvapilo, je, že aj cestovanie nám už chýbalo,“ dodáva Peter „Petko“ Opet.

Sleduj, kde všade ich môžeš zastihnúť!

28.6. Bratislava – Pláž pod Ufom
30.6. Beckov – Hrad
1.7. Poprad
2.7. Trnové
2.7. Bojnice
– Welcome summer festival
8.7. Zemplínska Šírava
9.7. Vrbové

9.7. Trenčín – Pohoda festival
10.7. Tábor (CZ) – Mighty sounds festival
14.7. Komárno
15.7. Stod u Plzně (CZ)
16.7. Olomouc (CZ)

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.