Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Recept na domáci zázvorový shot, super drink na imunitu

Zázvor je zázrak, pomáha takmer pri všetkom

Príroda je zásobáreň liečivých látok a tie si zasa rastlinky hromadia buď v semenách, alebo v podzemnej časti. Zázvor si toho nahromadil naozaj dosť a to je naše šťastie. Môže nám totiž pomôcť s množstvom ťažkostí. Navyše v tomto sychravom období prehreje telo a pôsobí aj ako prevencia pred chorobami. Pôsobí na lepšie trávenie, zmierňuje PMS, rieši nevoľnosť a podráždený žalúdok, pomáha pri chudnutí, znižuje zápal a dokonca chráni náš mozog pred voľnými radikálmi. Môžete si z neho urobiť čaj, pridať ho do jedla, alebo si vyskúšajte tento recept na zázvorový shot.

Najlepší ranný nápoj

Zázvor pomôže naštartovať metabolizmus a upokojiť žalúdok ešte pred raňajkami. Jeho silná, korenistá chuť prebudí chuťové bunky, raňajky vám teda budú chutiť viac! Nápoj podľa pulpandpress.com posilní imunitný systém, budeme odolnejší voči chrípkovým vírusom a baktériám. Každé ráno si dajte malý pohárik, budete celý rok fit.

Potrebujeme:

500 g zázvoru

3 citróny

Med podľa chuti, kajenské korenie, pohár vody

Zázvor netreba šúpať, ale nakrájajte ho na malé kúsky. Vyžmýkajte citróny. Všetky prísady hoďte do blendra, zmixujte na najvyšších otáčkach. Preceďte cez husté sitko, prelejte do sklenej fľaše a to je všetko. Nápoj skladujeme v chladničke a pijeme po 0,5 dl každé ráno.Ranná dávka zázvoru enormne naštartuje metabolizmus, preberie ťa lepšie, ako šálka kávy. Dôležité je piť ho na prázdny žalúdok.

Na zdravie!

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.