Víno, lečo, krumplovník? Alebo všetko spolu?


Dalo by sa to spojiť, ak rád cestuješ a máš cez víkend čas.

Mohli by sme začať tým lečom. Varia ho v sobotu v Šuranoch pri rybníku, a začínajú o druhej.

Potom by sme sa presunuli na krumplovník, guláš, baranie hrče, a ďalšie lakocinky do obce Hiadeľ, to je v Banskobystrickom kraji. Tam budú v sobotu vypekať skoro do polnoci, no a potom to môžeme zaliať tým vínkom.

Napríklad v Pezinku, kde bude vinobranie od piatku do nedele. 

Ešte medzitým môžeš stihnúť Šarkaniádu v sobotu v Bielom kostole, Slávnosti jesene v Krakovanoch, Žilinský festival kávy a Koňar fest v Prešove. 

Dá sa vybrať. 

Ak by si nestíhal všetko, ponúkame recept na jeden plech krumplovníka:

8 zemiakov
1 vajce
1 čaj. lyžička soli
trochu rasce
3 pol. lyžice polohrubej múky
3 pol. lyžice hladkej múky

Zemiaky nastrúhaj na hrubšom strúhadle. Zmiešaj
všetky ingrediencie a rovnomerne rozlož na vymastený plech. Peč na 180 stupňoch do zlatista. Počas pečenia, keď už povrch dostáva svoju typickú zlatistú farbu, potri krumplovník jemnou vrstvou masla alebo oleja.

Dobrú chuť a pekný víkend! 

Zdroj titulnej fotografie: unsplash.com / Kym Ellis