Vedel, si, že figa je letná dávka energie?


Na Slovensku dozrievajú figy a čo s nimi teraz? Urobte si napríklad šalát!

Je u nás stále teplejšie. Ovocie, ktoré sme kedysi mali len sušené na Vianoce, si teraz môžeme natrhať rovno zo stromu a zjesť. Figovníky sa na Slovensku pestujú už pár rokov a sú to riadne stromy, z ktorých je veľká úroda, a tak sa gazdinky naučili robiť figový džem, piecť figové koláče, no vedel si, že figy sa dajú aj grilovať?

Sadeničky majú v záhradkárskych obchodoch, a tak si figy môže vypestovať každý, dokonca sa to dá aj na balkóne. Kým vám narastú, môže vám pár darovať suseda alebo kolegyňa a vy si skúste urobiť napríklad figový šalát. 

Čo naň budeš potrebovať:

Potrebujeme figy, rukolu, slaný syr typu feta, orechy alebo oriešky na posypanie. Na marinádu: citrón, med, olivový olej, soľ.

Suroviny stačí pomiešať, ale ak ste labužník, skúste figy predtým, ako ich dáte do šalátu upiecť. Použite ale papier na pečenie, lebo pripečenú sladkú figovú šťavu z plechu len tak ľahko nedostanete.

Zdroj titulnej fotky: Rádio Melody