Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Previezol si sa aspoň raz v legendárnej Škode 1203?

Kedysi to bola naša najrozšírenejšia dodávka.

Kedysi nás tieto autá sprevádzali po celý život. Vozili matky s deťmi z pôrodnice ako sanitky a naopak, na poslednú cestu, ako pohrebné vozidlá.

Škoda 1203 je dodávka, ktorú začali vyrábať v roku 1968. Prvý prototyp s označením Š 979, ktorý sa líšil prevedením karosérie, bol postavený už v roku 1957. Vyrábala sa aj v Trnave a jej výroba bola ukončená až v roku 1999. Po tomto roku vo výrobe tohto auta pokračovala malá česká firma Ocelot. Pred pár rokmi sme ich ešte mohli vidieť v premávke.

Škoda 1203 sa zo všetkých škodoviek vyrábala najdlhšie. Pravda je, že bola zastaralou už v čase premiéry. V dobovom teste časopisu Svět motoru ju v roku 1968 redaktori úplne skritizovali. Najväčšími nedostatkami boli slabý motor, ktorý sa prehrieval, hlučnosť v kabíne, zle odstupňovaná prevodovka, ale najmä zlé jazdné vlastnosti. Ešte v roku 2005 sme ich v Bratislave mohli vidieť, ako s pacientom nevedeli vyjsť kopec na Kramáre a šli pomaly, dýchavične a s prískokmi. Na drobných stavbách však boli výbornými pomocníkmi. Mnoho ľudí si ich prestavovali na obytné autá. Zaspomínaj si a pozri si videá:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.