Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nová skladba pre slovenských hokejistov!

Jej autorom je známy český pesničkár Jaromír Nohavica.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pred blížiacimi sa májovými hokejovými majstrovstvami sveta ju venoval hokejovej reprezentácii Slovenska, ktorú vedie ďalší známy Čech pochádzajúci z Ostravy – Vladimír Vůjtek. Obaja sa už dlhšie poznajú, na základe ich debaty vznikol aj spoločný text.

Pesnička Piesen smutného hokejistu vznikla za jednu noc

Slováci budú počas svetového šampionátu doma práve v Ostrave, kde odohrajú sedem zápasov. "V mojom repertoári mám niekoľko piesní so športovou tematikou, tak som pridal ďalšiu, hokejovú. Text som napísal za jednu noc. Prvýkrát som zložil song v slovenčine a sám som sa čudoval, koľko pekných slovenských slov poznám a dokážem použiť," povedal ostravský pesničkár fanúšikom na štvrtkovom koncerte v v Bratislave. V hľadisku nechýbal ani tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek a po koncerte sa s Nohavicom stretol.

Nohavica verí, že sa pesnička bude Slovákom páčiť

Podľa kormidelníka slovenského tímu je pesničkár veľký športový fanúšik a počas majstrovstiev sveta v Ostrave by mal odohrať pre slovenský tím aj koncert. "Je to taký darček pre slovenského diváka a verím, že sa bude páčiť," poznamenal 61-ročný Nohavica, ktorý nebude chýbať ani na slovenských zápasoch počas svetového šampionátu v Ostrave. "Veľmi sa teším na duel Slovensko – Rusko. Počas ostravskej skupiny budem fandiť Slovákom, no keď dôjde na vyraďovacie duely a hrať budete s Čechmi, tak sa to už asi zmení," dodal hudobník.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.