Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Elton John sa nahneval na Dolceho & Gabbanu!

Hudobníka pobúrili výroky Domenica Dolceho a Stefana Gabbanu, ktorí nazvali deti počaté prostredníctvom umelého oplodnenia syntetickými.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Britská hudobná ikona Elton John vyzvala na bojkot talianskej módnej značky Dolce & Gabbana.

Spravil tak po tom, čo jej zakladatelia Domenico Dolce a Stefano Gabbana v rozhovore pre taliansky magazín Panorama povedali, že nesúhlasia s umelým oplodnením a adopciami detí homosexuálnymi pármi. K bojkotu sa už pridalo viacero známych osobností, medzi nimi napríklad Ricky Martin, Martina Navrátilová či Courtney Love.

"Sme proti tomu, aby si homosexuáli mohli adoptovať deti. Jediná rodina je tá tradičná. Žiadne chemické potomstvo a prenajaté maternice. Život plynie prirodzene, to sú veci, ktoré by sa nemali meniť," uviedli návrhári, ktorí sú sami homosexuáli. "Narodili ste sa matke a otcovi, alebo aspoň tak by to malo byť. Chemické deti sú pre mňa syntetické deti. Prenajatá maternica, spermie vybraté z katalógu," dodal Dolce.

Na tieto výroky zareagoval aj 67-ročný Elton John, ktorý s manželom Davidom Furnishom vychováva dve deti počaté prostredníctvom umelého oplodnenia. "Ako sa opovažujete nazvať moje prekrásne deti syntetickými. Môžete sa hanbiť, že ste tými vašimi odsudzujúcimi prstami pohrozili umelému oplodneniu – zázraku, ktorý umožnil tisícom milujúcich ľudí, heterosexuálom aj homosexuálom, splniť si svoj sen mať deti. Vaše archaické zmýšľanie je zastarané, presne ako vaše oblečenie. Už si nikdy neoblečiem Dolce & Gabbana," vyhlásil pobúrený hudobník. Gabbana následne prostredníctvom sociálnej siete nazval Johna fašistom, pričom sa odvolával na slobodu prejavu. Tieto výroky však neskôr zmazal.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.