Vlajky boli uvarené v rámci medzinárodného festivalu z tradičných národných jedál.
Umenie na tanieri, ktoré je škoda zjesť!
Výhodou dobrého jedla je nielen jeho chuť, ale aj to, ako vyzerá a lahodí ľudskému pohľadu. Zrejme to si povedala istá reklamná agentúra, ktorá sa do Medzinárodného gurmánskeho festivalu v Sydney prihlásila netradičným príspevkom. Jedlá naaranžovala do podoby štátnych vlajok. Veľmi originálny súťažný príspevok, čo poviete? 🙂
Austrália: Mäsový koláč s paradajkovou omáčkou
Brazília: Banánové listy, limetky, ananás a marakuja
Čína: Pitahaya a karambola
Francúzsko: Modrý syr, brie a hrozno
Grécko: Syr, feta a olivy
India: Karí kura, ryža, cheera thoran a papaduové oblátky
Indonézia: Pikantné karí s ryžou
Japonsko: Tuniak s ryžou
Južná Kórea: Gimbap s omáčkami
Libanon: Paradajky s pitou a s petržlenom
Slovensko: Bryndza, čučoriedky, maliny, jahody a smotana
Španielsko: Chorizo a ryža
Švajčiarsko: Údeniny a švajčiarsky syr
Taliansko: Bazalka s cestovinami a cherry paradajkami
Thajsko: Modrý krab, sladká čili omáčka a strúhaný kokos
Turecko: Turecký med
USA: Hot dogy s kečupom a s horčicou
Veľká Británia: Koláč zo smotany a džemu
Vietnam: Rambután, liči a karambola
Zdroj: dobrenoviny.sk