Vlajky boli uvarené v rámci medzinárodného festivalu z tradičných národných jedál.
Umenie na tanieri, ktoré je škoda zjesť!
Výhodou dobrého jedla je nielen jeho chuť, ale aj to, ako vyzerá a lahodí ľudskému pohľadu. Zrejme to si povedala istá reklamná agentúra, ktorá sa do Medzinárodného gurmánskeho festivalu v Sydney prihlásila netradičným príspevkom. Jedlá naaranžovala do podoby štátnych vlajok. Veľmi originálny súťažný príspevok, čo poviete? 🙂
Austrália: Mäsový koláč s paradajkovou omáčkou

Brazília: Banánové listy, limetky, ananás a marakuja

Čína: Pitahaya a karambola

Francúzsko: Modrý syr, brie a hrozno

Grécko: Syr, feta a olivy

India: Karí kura, ryža, cheera thoran a papaduové oblátky

Indonézia: Pikantné karí s ryžou

Japonsko: Tuniak s ryžou

Južná Kórea: Gimbap s omáčkami

Libanon: Paradajky s pitou a s petržlenom

Slovensko: Bryndza, čučoriedky, maliny, jahody a smotana

Španielsko: Chorizo a ryža

Švajčiarsko: Údeniny a švajčiarsky syr

Taliansko: Bazalka s cestovinami a cherry paradajkami

Thajsko: Modrý krab, sladká čili omáčka a strúhaný kokos

Turecko: Turecký med

USA: Hot dogy s kečupom a s horčicou

Veľká Británia: Koláč zo smotany a džemu

Vietnam: Rambután, liči a karambola

Zdroj: dobrenoviny.sk