Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Pripravuje sa koncert na počesť Petra Hapku. Televízie ho vysielať nebudú!

25. novembra 2015 sa na jednom pódiu stretnú umelci zvučných mien.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Kolegovia a kolegyne už zosnulého českého skladateľa, speváka a dirigenta Petra Hapku vystúpia na jeho počesť 25. novembra, teda rok po úmrtí, v pražskej O2 aréne. Podujatie pritom pomáha organizovať bývalý spolupracovník rodáka z Prahy, Michal Horáček.

Počas večera sa predstavia 80-členný Český národný symfonický orchester, Petr Malásek, Jaromír Nohavica, Lucie Bílá, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Ondřej Ruml, František Segrado, Lenka Nová alebo Szidi Tobias.

Koncert bez prítomnosti médií

"Koncert s názvom Petr Hapka žije! sa bude konať 25. novembra od 20-tej. Bude jedinečný po viacerých stránkach, už vďaka tomu, že spomínané spevácke hviezdy sa nestretávajú v rovnaký čas na jednom pódiu," uviedol vedúci programového oddelenia O2 arény Jaroslav Svoboda. Zaujímavá bude podľa neho aj scénografia plná zvláštnych efektov. "Koncert nebude vysielať ani zaznamenávať televízia, rozhlas ani internetové servery a neplánujeme ani jeho vydanie na DVD. Vnímať ho môže len ten, kto sa vo výročný deň skladateľovho úmrtia dostaví do O2 arény, aby sa s jeho nesmrteľnou hudbou stretol spolu s množstvom iných, ale súčasne sa nechal osloviť aj osobne," dodal Svoboda.

Vstupenky v cenách od 490 Kč (v prepočte približne od 18 eur) sa začnú predávať v piatok 13. marca.

Petr Hapka sa narodil 13. mája 1944 ako syn opernej speváčky a maliara. Vyštudoval pražské konzervatórium. Medzi jeho najznámejšie piesne patria napríklad Levandulová, Dívám se, dívám, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc či Individualita. Mnohé zo svojich skladieb naspieval ako duety, okrem Hany Hegerovej, Lucie Bílej či Szidi Tobias, napríklad aj s Michaelom Kocábom alebo Richardom Müllerom. Je aj autorom hudby filmov ako Holky z porcelánu (1974), Páni kluci (1975), Panna a netvor (1978), Krakonoš a lyžníci (1980), Tisícročná včela (1983) či Perinbaba (1985). Bol dvakrát ženatý a je otcom siedmich detí, ktoré mal s piatimi rôznymi partnerkami.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.