Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Dobrá správa z Čiech. Hanka Hegerová sa už cíti lepšie!

83-ročná obľúbená speváčka prekonala na konci minulého roka srdcovú príhodu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdravotný stav speváčky Hany Hegerovej, ktorá v decembri prekonala srdcovú príhodu, sa neustále zlepšuje!

Pre portál iDNES.cz to uviedol jej vnuk Matouš Heger. "Jej životná filozofia a obzvlášť akási skrytá energia, ktorú vyžaruje, mi dáva nádej, že tento svoj ťažký boj vyhrá," vyhlásil.

83-ročnú rodáčku z Bratislavy hospitalizovali v decembri v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici po akútnom infarkte myokardu. Následne ju nútene uviedli do umelého spánku, neskôr prebudili a v zápätí opäť uviedli do umelého spánku. Po dvoch týždňoch sa našťastie lekárom podarilo jej stav stabilizovať.

Hana Hegerová odštartovala svoju spevácku kariéru ešte v roku 1957 na pódiu v bratislavskom kabarete Tatra Revue. Po odchode do Prahy prijala angažmán v hudobnom divadle Rokoko. V rokoch 1961 až 1966 bola jednou z opôr dnes už legendárneho divadla Semafor, neskôr rozbehla sólovú kariéru. V roku 1967 hosťovala aj v parížskej Olympii. Ako filmová herečka hrala aj pod režisérskou taktovkou Miloša Formana a to konkrétne vo filme Konkurs (1963). V roku 2002 si od už zosnulého prezidenta Václava Havla prevzala medailu Za zásluhy. Predvlani uviedla na trh trojCD Zlatá kolekce 1957 – 2010, ktoré obsahuje aj hity ako Levandulová alebo Čerešne.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.