Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Milovníci slaninky pozor! Viete ju správne opiecť?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Slanina je v tradičnej slovenskej kuchyni považovaná za jednu z významnejších potravín a používa sa nielen ako studený, ale aj tepelne spracovaný pokrm. Ak však nie je pripravená správne, môžeme prísť o príjemný pôžitok z jej jedenia.

Správnou prípravou by sme teda mali docieliť predovšetkým chrumkavosť slaninky, bez spálenia a zbytočnej masti navyše.

Jednoduchý postup:

  • Slaninu najprv ponorte do vody a varte na plnom plyne, až kým vodu neprivediete do varu
  • Počas varenia uberte plyn na polovicu a nechajte vodu postupne sa odpariť. Uvoľní sa z nej prebytočný tuk a voda postupne zmizne
  • Až keď sa voda odparí, stíšte plyn na minimum a slaninku jemne opražte do chrumkava

Dobrú chuť! 🙂

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.