Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jóga na spevnenie stehien!

Ak túžite posilniť vaše telo so zameraním sa na stehná a boky, dopriať mu natiahnutie a zároveň pracovať s koordináciou a koncentráciou, nasledujúca krátka zostava je pre vás ako stvorená.

Ľahkosť a pevnosť v ásane
V jógových pozíciách nejde o to, aby sme v nich vyzerali dokonale, ale sú prostriedkom na nájdenie harmónie a vyváženosti, psychickej, fyzickej aj emocionálnej. Pozícia by mala byť pevná a stabilná, teda by ste v nej nemali padať a zároveň v nej zotrvať s ľahkosťou a pohodou, so zameraním na svoj dych. To sú dva základné princípy, s ktorými sa počas cvičenia pracuje.

V jednom z najstarších jazykov sveta, v sanskrte sa nazýva ako sthiram (pevný, stabilný) a shukam (ľahký, príjemný). Pozícia by teda mala byť stabilná, pevná, aby sme v nej mali svoje telo pod kontrolou a udržiavali svoju pozornosť jasným smerom, ale tiež príjemná a cvičená bez veľkého úsilia, aby sme nezabúdali aj na ľahkosť a hravosť v našom živote. Poďte si podľa nasledujúceho videa zacvičiť krátku zostavu na spevnenie stehien, ktorá vám pomôže popracovať práve na stabilite a pevnosti v jednotlivých pozíciách.

Namaste
Adriana

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.