Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jóga na otváranie bedier

Keď hovoríme o otváraní bedier, máme na mysli svaly okolo panvy, nôh, dolnej časti chrbtice a krížovej kosti. Medzi ne patria veľké svalové skupiny, ktoré pretínajú tri zóny – driekovú, bedrovú a panvovú. Pretože sú takto poprepájané, ovplyvňujú celé naše držanie tela (od chrbtice, cez ramená, panvu, kolená až po členky), rad ďalších aktivít a dokonca aj to, ako efektívne dýchame.

Bedrá sú spojené s našimi emóciami
Psoas je jediným svalom, ktorý spája naše nohy s trupom. Má vplyv nielen na fyzické postavenie bedier, kolien a stav členkov či chodidiel, ale jeho vplyv je aj na energetickej úrovni. Podľa čínskej medicíny je spojený s meridiánom obličiek, a tým sa tento sval môže stať aj akousi výživnou energetickú zásobárňou. Taoisti ho nazývajú aj svalom duše, lebo obklopuje spodný „tan-tien“ – jeden z hlavných energetických centier tela.

Dovoľ energii tela prúdiť
Flexibilný a silný psoas nás uzemňuje a umožňuje jemným energiám prúdiť svalmi, kosťami aj kĺbmi. Prvým je uvoľnenie napätia a to dosiahnete aj vďaka cvikom v nasledujúcom videu. Skúste zotrvať v pozíciách aj dlhšie, lebo uvoľňovanie svalov bude intenzívnejšie a zároveň hlbšie. Kľúčom je naša vedomá pozornosť a pomoc gravitácie.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.