Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jógové cviky na zápästia

Ruka je úžasný nástroj nášho tela, ktorý automaticky využívame na všetky bežné činnosti. Častokrát si ani neuvedomujeme, že ju presilíme pri práci na počítači či športe. Správnymi cvikmi vieme týmto problémom predchádzať. Jednoduchý návod nájdete aj v ďalšom jógovom videu.

Správnymi pohybmi a trpezlivosťou to pôjde
Mnohé jógové pozície, ktoré ste videli aj v predchádzajúcich videách ako Doska, Pes tvárou hore, Pes tvárou dole či Čaturanga, sú náročné na zápästia a pokiaľ ste sa predtým športu alebo jóge nevenovali, nový druh pohybu vám môže spôsobiť diskomfort a pocit presilenia zápästia, na ktoré sa vytvára tlak. Postupne, ako sa vám svaly a šľachy na rukách posilnia, tento nepríjemný pocit odíde. Samozrejme stále platí, že v jóge nikdy nejdeme cez bolesť, a ak sú jej príznaky silné, poraďte sa radšej osobne s inštruktorom jógy, prípadne s lekárom.

Cviky, ktoré pomôžu
V nasledujúcom videu sa dozviete o cvikoch, ktoré môžete robiť aj mimo podložky a pomôžu vám rozhýbať, ponaťahovať a posilniť zápästia tak, aby ste jógové pozície zvládali ľahko a z cvičenia ste mali radosť a úžitok.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.