
Pamätáte si syrovú roládu? V niektorých domácnostiach ju pripravujú do dnes, v našich končinách sa ale objavila v rokoch 80.tych. Ide do nej málo surovín a urob na stole veľkú parádu.
Napriek tomu, že syrová roláda môže na prvý pohľad pôsobiť komplikovane, jej príprava je prekvapivo jednoduchá. Základom je kvalitný syr, ktorý sa roztopí a následne sa naň rozloží vrstva šunky. Pridajú sa plnky, ktoré môžeme variovať podľa chuti a farieb. Po zrolovaní a vychladení je výsledkom lahodná roláda, ktorá sa dá ľahko krájať a servírovať.
Potrebujeme:
400g tvrdého syra 45%
6 vajec uvarených na tvrdo
Šunku na kocky
6 kusov taveného syra
125 g masla
100g šunky, nakrájanej na plátky
Voliteľné prísady: farebné papriky, kapiu, zelené bylinky, špenát, hrášok, rukola…
Tvrdý syr dáme do vrecka (vhodného na varenie) a necháme variť cca 30 minút treba sledovať. Šunku, aápiu, vajíčka alebo bylinky nakrájame. Maslo s taveným syrom poriadne vyšľaháme. Syr na fólii rozvaľkáme. Zmiešame maslo so syrom, šunkou, kapiou a vajíčkami. Na syrový plát uložíme plátky šunky. Nato natrieme plnku. Zrolujeme a odložíme do chladničky. Podávame nakrájané na plátky.
AK radšej pozeráte videá, našli sme pre vás recept aj v tejto forme.