Kým si povieme o špeciálnych ľadových príchutiach, ujasnime si jedno. Vegánska zmrzlina je stále mimoriadne populárna. Tento rok sú ale pripravené ďalšie nové príchute a mnohé z nich prekvapia.
Akú by si si nikdy nedal?
Nemecký zmrzlinári sa pre fitforfun.de pochválili svojimi novinkami, medzi nimi je kokos s feniklom, kvety púpavy, hruška plus parmezán, borovicové výhonky s lesným medom… To chce naozaj fantáziu, vymyslieť takéto kombinácie. Pre labužníkov je určená aj príchuť currywurst, kyslá kapusta, špargľa alebo zmrzlina z hmyzu… To už radšej tú borovicovú. Zmrzlina sa dá vyrobiť z čohokoľvek, má to jedinú podmienku. Musí dobre chutiť.
Príchuť roka 2023 obsahuje iba dve ingrediencie
Hit sa volá Tiziano a tvorí ju našľahané tmavé hrozno a prosecco. Tiziano je aj názov drinku v rovnakom zložení. Ide teda o ovocnú zmrzlinu pre dospelých. Či to bude naozaj taký hit ešte len uvidíme, čím je vonku teplejšie, tým viac sa predávajú ovocné a menej smotanové príchute.
Prečo je populárna vegánska zmrzlina?
Odpoveď je jednoduchá, čoraz viac ľudí vyhľadáva čisto rastlinné produkty. Často sú to aj nevegáni, a kde je dopyt, tam je ponuka. Novinkou je napríklad arašidovo-banánová či morská soľ-karamel. Okrem sóje, mandlí a ovsa sa ako rastlinný zdroj využíva aj hrachový proteín.
Čo fičí v chladnom lete?
Keď je vonku menej horúco, menia sa aj zmrzlinové preferencie. Čokoládová, jahodová a absolútny hit je stále, zas a znova vanilková zmrzlina. Tá ide vždy. Nasleduje karamel, cookie a oriešková. To by možno mohlo súvisieť aj s tým, že medzi zmrzlinovými fajnšmekrami sú často deti. V zmrzlinárňach zvyčajne prejavovali malú chuť experimentovať. Dajú si svoju obľúbenú a skúste ich presvedčiť, aby si objednali púpavovú alebo špargľovú…