Tofu má veľmi neutrálnu chuť, preto ho veľa ľudí považuje za nudnú surovinu. Táto vlastnosť sa dá ale výborne využiť v jeho prospech. Neutrálna chuť totiž znamená, že sa hodí k čomukoľvek a ochotne prevezme chuť korenín alebo marinády. Ak miluješ tofu v šaláte, alebo v polievke, možno ti tento trik pomôže urobiť ho chutnejšie. Máme radšej viac chrumkavé kúsky, a toto je podľa fitforfun.de spôsob, ako ich z tofu vyrobiť.
Trik je jednoduchý. Tofu vyberieš z chladničky skôr, dáš ho medzi dve papierové utierky a niečím poriadne zaťažíš. Z kocky tak vytlačíš šťavu, a buď ho môžeš okoreniť, alebo marinovať v sójovej omáčke, mede a obľúbenom korení. Po vytlačení tekutiny stačí tofu opražiť na olivovom oleji z oboch strán asi štyri minúty do hneda.
Aj keď ho zmrazíš, tofu bude obzvlášť chrumkavé a navyše dlhšie vydrží. Zmrazením sa tofu zmení jeho konzistencia, bude pevnejšie a po rozmrazení sa dá tekutina oveľa ľahšie vytlačiť. Vďaka tomu bude tvoje tofu extra chrumkavé.