Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jednoduchý trik, ako urobiť tofu chrumkavé

Tofu má veľmi neutrálnu chuť, preto ho veľa ľudí považuje za nudnú surovinu. Táto vlastnosť sa dá ale výborne využiť v jeho prospech. Neutrálna chuť totiž znamená, že sa hodí k čomukoľvek a ochotne prevezme chuť korenín alebo marinády. Ak miluješ tofu v šaláte, alebo v polievke, možno ti tento trik pomôže urobiť ho chutnejšie. Máme radšej viac chrumkavé kúsky, a toto je podľa fitforfun.de spôsob, ako ich z tofu vyrobiť.

Trik je jednoduchý. Tofu vyberieš z chladničky skôr, dáš ho medzi dve papierové utierky a niečím poriadne zaťažíš. Z kocky tak vytlačíš šťavu, a buď ho môžeš okoreniť, alebo marinovať v sójovej omáčke, mede a obľúbenom korení. Po vytlačení tekutiny stačí tofu opražiť na olivovom oleji z oboch strán asi štyri minúty do hneda.

Aj keď ho zmrazíš, tofu bude obzvlášť chrumkavé a navyše dlhšie vydrží. Zmrazením sa tofu zmení jeho konzistencia, bude pevnejšie a po rozmrazení sa dá tekutina oveľa ľahšie vytlačiť. Vďaka tomu bude tvoje tofu extra chrumkavé.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.