Zázračný kofeínový nápoj pomáha nielen proti únave, ale môže mať aj pozitívny vplyv na zdravie, napríklad znížiť riziko rakoviny.
Najčastejšie si do kávy dávame cukor a mlieko, štipka soli s ňou ale dokáže urobiť malý zázrak. A to rovno dvojitý. Soľ v sladkých jedlách väčšinou zvýrazní chuť. Cesto na buchty, alebo krupicová kaša by bez nej boli aj bez chuti, prečo ale pridať soľ aj do horkej kávy?
Prvý benefit je podľa chip.de ten, že zvýrazní chuť mletých zrniek. Káva bude mať iskru a bude sa zdať silnejšia.
Ďalší dôvod je, že slaná chuť sťahuje kyslosť. Kryštáliky soli dokážu neutralizovať horké látky a kyseliny obsiahnuté v káve, vďaka čomu je stráviteľnejšia bez toho, aby to nejako inak ovplyvnilo chuť.
Všetko, čo teda pre lepšiu kávu musíš urobiť, je pridať malú štipku do šálky ešte pred zaliatím.