Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Skvelý Miro Žbirka opätovne naplnil Lucernu svojou hudbou

Oceňovaný album Mira Žbirku – Posledné veci predstavuje nový videoklip k skladbe Ako Boh, ktorú si vyhlasovali fanúšikovia na sociálnych sieťach. Nakrúcal sa 3. apríla 2023 v priestoroch veľkej sály pražskej Lucerny. Toto miesto je veľmi symbolické, pretože práve tam sa Meky spoznal s manželkou Katkou, niekoľko rokov tam spolu bývali a vypredaná Lucerna bola vždy métou všetkých našich hudobníkov.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Režisérkou klipu, ktorý kombinuje zábery z Lucerny s archívom, je Karolína Beranová, scenár napísali Raphael Ruiz a David Žbirka. V produkcii YUMMY YUMMY v ňom účinkujú: Theodor Mrkvička, Nina Strnadová, Raphael Ruiz a Daniela Hirschová. Okrem nich si v klipe samú seba zahrala aj Katka Žbirková, ktorá o klipoch albumu Posledné veci povedala: „Chceme dať všetkým pesničkám z albumu aj obrazovú podobu. Ako Boh je tretím klipom a ďalšie sa už pripravujú. Som veľmi rada, že rôzni, aj veľmi významní režiséri si sami vybrali skladby, ktorým chcú dodať svoju obrazovú verziu. Zatiaľ viac neprezradím, ale veľmi sa na to teším. Každopádne pokračujeme heslom Meky naveky, ktoré vymysleli jeho fanúšikovia už v 80. rokoch.“

Okrem videoklipov pripravuje Katka Žbirková so svojim tímom aj ďalšie prekvapenia. V máji vychádza špeciálna kniha Memory Book Miro Žbirka – Roky a dni. Kniha spomienok a LP box albumov z Universal Music budú do života uvedené na exkluzívnych spomienkových večeroch 10. novembra 2023 v Štúdiu L+S v Bratislave a 21. októbra 2023 v Lucerna Music Bare v Prahe.

Do 30. septembra 2023 je na Bratislavskom hrade prístupná výstava Miro Žbirka Roky a dni, ktorá je oproti pražskej rozšírená o výstavu unikátnych fotografií Petra Stanleyho Procházku a kinosálu.

Ak sú piesne Mira Žbirku hitmi tvojho života, príď si na ne zatancovať 29. apríla 2023 v Infinity Clube v Partizánskom.  O najlepšie videohity sa postarajú DJ Julo alias Python a hlavná hviezda večera, legendárny Petr Kotvald!

Začiatok akcie je o 22:00 hod. a lístky budú v predaji na mieste.  Stôl si môžeš rezervovať  vopred TU!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Barbora Nosková / Tlačová správa

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.