Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Paul McCartney na adresu kapely Wings: Bol to pre mňa obrovský risk

Paul McCartney si po rozpade jednej z najlepších kapiel v histórii, The Beatles, ktorej bol súčasťou, založil so svojou manželkou Lindou kapelu Wings. Ako píše portál sanfordlegends.com, tento krok však sám považuje za jeden z najväčších riskov jeho kariéry, ktorý sa mu nakoniec oplatilo podstúpiť. Po The Beatles si kládol dôležitú otázku, či pokračovať aj naďalej, hoci by bolo ťažké nasledovať toto rozhodnutie. „Keď sa kapela rozpadla, nevedel som, čo so sebou robiť a skúšať niečo nové bolo veľmi riskantné,“ tvrdí spevák vo svojej odpovedi na Twitteri.

Ďalším riskom bolo preňho začleniť do kapely aj jeho manželku, keďže nepôsobila v hudobnom priemysle. Prvotné názory ľudí nazval Paul ako bolestivé, no nakoniec sa na celú situáciu pozrel z nadhľadu a priznal, že keď začínali s The Beatles, nikto z nich nepoznal ich akordy, čo sa však postupne zlepšilo, informuje ďalej spomínaný portál.

Paul prezradil aj to, že jeho bývalý spoluhráč z kapely The Beatles, John Lennon, podstupoval väčšie riziká ako on. „Keby tam bol útes, z ktorého sa dá skočiť, John by skočil,“ povedal na adresu svojho zosnulého priateľa.

Počiatky skupiny Wings nazval ako „návrat na začiatok.“ Spevák ďalej tvrdí, že sa tento risk oplatil, čo sa mu potvrdilo v 70. rokoch počas ich veľkého amerického turné, kde boli skvelo zohratí. Podľa portálu beatles.fandom.com, zostali v kapele celých 10 rokov len Paul, Linda a Denny Laine. Popri nich sa pridali do kapely aj ďalší hudobníci.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.