Toto je naša maškrtka na víkend, vyskúšaj si ju aj ty. Našli sme ju na barefeetinthekitchen.com a má niekoľko verzií. Môžeš iba roztlačiť jahody, pridať práškový cukor a vanilku, všetko spolu našľahať. Alebo si urob medové jahodové maslo, originálny recept je tu:
1 šálka zmäknutého masla
3 lyžice vody
8 nasekaných a roztlačených jahôd, aj šťava
1/4 šálky medu
Vlož maslo a vodu do mixovacej nádoby, a potom šľahaj pri vysokej rýchlosti, kým sa dobre nespoja. Trvá to asi 3 minúty. Podľa potreby zotieraj hmotu zo stien nádoby.
Pridaj rozdrvené jahody a šťavu do masla, a znova šľahaj, kým sa nespojí, asi 2 minúty. Pridaj med a šľahaj, kým nebude hmota svetlá a nadýchaná, ešte asi 2-3 minúty.
Tajomstvo pre gurmánov: Pridaj štipku soli, urobí s chuťou zázraky. Ďalšia rýchla možnosť je vyšľahať hotový jahodový džem s maslom, to už na raňajky poznáme. Čerstvé jahody ale dajú pochúťke úplne iný rozmer. Môžeš vyskúšať aj malinové maslo, a možno by aj čučoriedkové malo svoje čaro… Maslo je výborné na toast, vianočku, na palacinky. Uži si to!