Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Speváčka Aneta Langerová si uctila niekdajšiu prvú dámu Česko-Slovenska

Novinka Anety Langerovej s názvom Píseň pro Olgu je hudobným vyznaním niekdajšej prvej dáme Česko-Slovenska a Česka Olge Havlovej a jej hlboko ľudskému poslaniu. Skladba vznikla v spolupráci s producentom Jakubom Zitkom a prvýkrát zaznela naživo v utorok 14. marca 2023 v Prahe počas slávnostného benefičného koncertu pri príležitosti nedožitých 90. narodenín Olgy Havlovej.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Bola som veľmi poctená, že ma Nadácia Olgy Havlovej oslovila. Vypočula som si ich prianie o vzniku piesne a začala som premýšľať. Vzhľadom na to, že som Olgu Havlovú, bohužiaľ, nikdy osobne nestretla, čerpala som z rôznych zdrojov, kníh, rozhovorov a rozprávaní o jej živote, ale tiež z fotografií Bohdana Holomíčka, ktorého pohľad na Olgu mi bol vždy blízky. Bohdan mi poslal pár doposiaľ nezverejnených fotografií, na ktoré som sa dívala stále dookola a v hlave mi začala znieť pieseň. Sadla som si ku klavíru a prirodzene začala spievať o tom, čo vidím v jej očiach a o viere v ľudí, ktorí majú dobrú vôľu a delia sa o svoje šťastie s ostatnými, ktorí napríklad také šťastie nemajú,“ hovorí o novej skladbe Aneta Langerová.

„Niektorí ľudia sú takými silnými osobnosťami, že tu s nami stále niekde sú. Máte pocit, že sú vám blízki, že ich poznáte už roky. Pre mňa je takou osobnosťou i pani Olga. Svetlo dobrej vôle, ktoré v ľuďoch prebúdzala Olga Havlová, môžete s nami niesť ďalej,“ dodáva.

Aneta Langerová príde na Slovensko

V závere marca sa Aneta Langerová spoločne s kapelou a sláčikovým triom rozletí na jarné turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován do sveta Dvoch sĺnk, ktoré sa rozžiaria všade tam, kde budete i vy. Koncerty sa uskutočnia v Prahe, Hodoníne, Rosiciach, Varnsdorfe, Hradci Králové, Nymburku, Kopřivnici a Vsetíne. Aneta Langerová ani tentokrát nezabúda na svojich slovenských priaznivcov – počas svojho jarného turné zavíta vo štvrtok 13. apríla do Trenčína, kde odohrá koncert v obľúbenom Piano clube.

Zdroj: Tlačová správa

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.