Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Rýchly a luxusný domáci krémeš

Rýchla maškrta, ktorá vznikne za necelú trištvrte hodinu, milujú ju deti aj dospelí. Krémeš patrí medzi najobľúbenejšie zákusky, jeho príprava je pritom jednoduchšia, ako by si myslel. Stačí upiecť cesto, uvariť puding, primiešať vajíčka, ušľahať šľahačku a všetko spojiť. Mňam!

Potrebujeme teda:

500 gramov hotového lístkového cesta

1 liter mlieka

2 Zlaté klasy

4 vajíčka

4 balíčky vanilkového cukru

2 lyžice kryštálového cukru

2 šľahačkové smotany

Práškový cukor na posypanie

Upečieme si cesto. Predtým ho popicháme vidličkou. Polovicu pokrájame na kocky (podľa toho, aké chceme veľké krémeše). Rozdelíme vajíčka, z bielkov urobíme tuhý sneh s 1 vanilkovým cukrom. Zo Zlatého klasu, žĺtkov, mlieka, cukru a 2 vanilkových cukrov uvaríme hustý puding. Do horúceho vmiešame bielka a necháme vychladnúť.

Vychladnuté natrieme na nepokrájané cesto, vyšľaháme šľahačku s posledným vanilkovým cukrom. Natrieme na žltý krém šľahačku, poukladáme kocky pokrájaného upečeného cesta a máme hotovo!

Krémeš je známy pod mnohými názvami, z ktorých väčšina pochádza z nemeckého cremeschnitte a v doslovnom preklade znamená buď krémový rez, alebo v niektorých prípadoch krémový koláč. Predpokladá sa, že počiatky krémešu siahajú do zmiešania dvoch kuchýň v rakúsko-uhorskej ríši.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.