Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Skupina Team mala k známej piesni dva odlišné videoklipy

V roku 1989 boli už Team v Československu veľké hviezdy a užívali si koncerty a slávu. Mať viac klipov k jednej piesni bolo vtedy bežné. Darinka Rolincová mala k jednej piesni aj štyri. Bolo to však iné ako dnes a inak sa klipy aj brali. Jediný prezentačný kanál bola televízia. V tej dobe už existovali aj videoprehrávače a videokazety a hudobné videokazety mali naši speváci a speváčky od roku 1986.

Mať však videoklip v televízii, znamenalo byť niekým. Obľúbeným televíznym hudobným programom bola relácia Triangel. Najväčšiu slávu zažila v dobách, keď ju moderoval Dano Junas. Pieseň od Teamu Lietam v tom tiež bola veľmi úspešná a držala sa v hitparáde niekoľko mesiacov.

Klip k nej bol zvláštny. Zvláštna animácia, infantilné efekty ako zo Zlatej Brány. Mnohí vtedajší fanúšikovia sa čudovali, pretože skladba bola hitom. Druhý klip k pesničke bol úplne neznámy a v televízii sa objavil len veľmi zriedka. Ten bol zas natočený s kapelou hrajúcou a spievajúcou vo veteránoch, ktoré sa premávali po Bratislave.

Nápad s veteránmi bol použitý už na začiatku osemdesiatych rokov skupinou Elán. A v oboch prípadoch klipy pôsobili rozpačito. Bola to však doba, kedy o tom, ako budú klipy vyzerať, nerozhodovali umelci, ale dramaturgovia, režiséri a pracovníci v televíziách. Pozri si dva retro klipy Teamu na tú istú pieseň.

Klip z Trianglu:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pôvodné, menej známe video. Spoznávaš v ňom Paľa Haberu?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Je táto pieseň hitom tvojho života? Príď si ju užiť naživo! Už v sobotu 18. marca sa spolu Petrom Kotvaldom a video djom Julom alias Pythonom vidíme v klube Insomnia v Modre na VIDEO DISCOTÉKE, na ktorej nemôžeš chýbať.

VSTUPENKY BUDÚ V PREDAJI NA MIESTE.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.