Polievky sú ideálna strava v každom čase. Správna žena ich dokáže urobiť takmer z hocičoho, správny muž to dokáže oceniť. A naopak. Dnes sme vyskúšali zelenú polievku s medvedím cesnakom, ktorý už na Slovensku v marci rastie. Je v nej cícer, aby bola výživná a krémová, a brokolica, aby bola ešte zdravšia a mala peknú farbu.
Potrebujeme teda:
Medvedí cesnak (asi 100g)
Šálku cíceru (alebo veľkú konzervu)
1 brokolicu
Soľ, kokosový tuk, pár lístkov šalvie (nemusia byť)
Cícer namočíme deň vopred a uvaríme. (Alebo kúpime rovno v konzerve). Pridáme brokolicu, medvedí cesnak (asi 10-15 lístkov si odložíme) soľ, uvaríme a rozmixujeme. Tradaaa! Šalviové listy a medvedí cesnak osmažíme na horúcom kokosovom tuku (asi minútu z každej strany) a pridáme do polievky.
Dobrú chuť!