Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jar je tu, kúpte si kvety! Takto sa o kyticu najlepšie postaráte

V obchode či v kvetinárstve ešte nádherne voňajú a sú rozkvitnuté. Doma to občas trvá deň-dva a kvety zvesia hlavu. Aby ste sa z nich mohli tešiť dlhšie, musíte dodržať pár pravidiel. Nestačí kvietky len vložiť do vázy s čerstvou vodou. Prvú chybu často robíme hneď na začiatku.

Najprv by ste mali odstrániť spodné listy. Teda všetky listy, ktoré by boli vo váze vo vode. Kontakt s vodou spôsobuje rýchlejšie hnitie listov a tiež zhoršuje kvalitu vody. Rezané kvety majú podľa bunte.de navyše väčšiu silu kvitnúť, keď majú menej listov.

K tomu by ste mali kvety správne orezať. Cieľom je urobiť to tak, aby si mohli brať čo najviac vody. Najdôležitejšie je nestrihať, ale na rezanie použiť vždy ostrý nôž, ktorý zaručí čistý rez. Rez by mal byť pod uhlom, aby sa zväčšila oblasť, ktorou rastlina pije vodu.

Ku kvetom býva pribalené vrecko s výživou. Tento prášok jednoducho pridajte do vody. Prípadne môžete ešte nasypať kvetom trochu cukru, aby získali viac energie. Všetky rezané kvety uprednostňujú tienisté, chladné miesto. Ak im také vyberiete, budete sa z nich tešiť dlhšie.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.