Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Keď sa povie talianska hudba, väčšine napadne meno Eros Ramazzotti. Vieš, podľa koho dostal meno?

Eros Luciano Walter Ramazzoti alebo iba jednoducho Eros Ramazzotti sa narodil 28. októbra 1963 v Ríme. Eros je aktuálne najúspešnejším talianskym spevákom a skladateľom. Hranice svojej krajiny prekročil ešte koncom 80. rokov. Jeho piesne si spievajú ľudia prakticky na celom svete. Takmer všetky svoje albumy okrem taliančiny nahral aj v španielčine, preto je jeho teritórium úspechu takmer celosvetové.

Od roku 1985 vydal 14 štúdiových albumov, desiatky singlov, viacero kompilácií svojich hitov, ale aj koncertné záznamy. Do dnešného dňa, za svoju viac ako 30-ročnú kariéru, predal viac ako 60 miliónov albumov. Na svojom konte má viacero prestížnych spoluprác, napríklad s Tinou Turner, Cher, duet si strihol aj Rickym Martinom, Anastaciou, Joe Coockrom či Andreom Bocelim.

Eros dostal meno podľa gréckeho Boha lásky. Jeho otec Rodolfo bol robotník a príležitostne hral na klavír. Mama Rafaela bola žena v domácnosti. Počas jeho detstva žili veľmi skromne. Doma nemali žiadne knihy, a tak Eros nemal veľkú podporu ani vo vzdelávaní. Veľmi ho však bavila hudba, čo mu otec, ako vášnivý fanúšik hudby, veľmi schvaľoval. Keď mal sedem rokov, otec mu kúpil gitaru… A čo sa dialo potom? To sa dozviete v epizóde hudobného podcastu Music Story!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Všetky epizódy podcastu Music Story nájdeš na podmaz.sk alebo vo svojej podcastovej aplikácii.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.