Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Táto veta pravdivá je, život skrýva rôzne taje… Spoznávaš zvučku?

Pravidelne sme sa v detstve vyberali na výlet za poznaním ľudského tela. V tomto animovanom seriáli sme sa dozvedali, ako fungujú bunky, srdce, mozog a všetky ďalšie telesné orgány. Vďaka nemu si spomíname si na makrofágy, obličky, neuróny, krvinky a ďalšie kúsky skladačky, ktoré tvoria ľudské telo. To všetko bolo spracované pekne zrozumiteľne, a pritom celkom reálne v skvelom projekte Bol raz jeden život.

Francúzsky seriál vznikol v roku 1987, časti mali dohromady 11 hodín a 16 minút, a každá z nich trvala 26 minút. A tak sme sledovali Planétu buniek, Krv, Vojnu s toxínmi, Kolobeh života a ďalšie, dielov bolo dohromady 26.

Na tému tohto seriálu o ľudskom tele vznikla aj rovnomenná stolná hra, ktorá obsahuje vyše 2 500 vedomostných otázok. Životne dôležité orgány sa v nej stanú bojiskom, ktoré je nutné obrániť pred nájazdom nepriateľských vírusov a baktérií.

Seriál Bol raz jeden život mal aj niekoľko ďalších variácií, a tak vznikol Bol raz jeden človek, Bol raz jeden vesmír, Bol raz jeden vynálezca, Bol raz jeden objaviteľ, Bola raz jedna planéta… Niektoré boli vysielané aj u nás, nič však nezaujalo tak, ako pôvodný a prvý seriál. Ten doteraz s radosťou púšťajú rodičia, ktorí ho kedysi milovali, práve svojim deťom.

Spolu si môžeme zaspomínať napríklad na diel Srdce.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.