Ananás je plný vitamínov, minerálov, môžeme si na ňom zamaškrtiť, dokáže nám pomôcť pri chudnutí, keď ním nahradíme sladkosti. Jediný problém je, že je z neho veľa odpadu, a niekedy sa nám ho nechce čistiť. Tak sme sa opýtali našej kolegyne Lenky, ktorá kedysi pracovala za barom, ako ananás čistia barmani, keď sa ponáhľajú pridať ho do drinku.
Existuje viac spôsobov, ako to urobiť, najrýchlejší je však iba jeden. Niektorí ľudia to robia tak, že ananás aj so šupkou nakrájajú na štvrtinky, a až potom sa jej zbavia. Vyzerá to šikovne, ale existuje lepší spôsob. Toto je on:
Ananás si polož ležato na dosku, odrež vrchnú ružicu aj spodnú časť ostrým nožom.
Začni odstraňovať šupu, keď je ovocie ešte v celosti. Postupne si ho otáčaj a poobrezávaj šupku dokola.
Vyrež zvyšky šupy šikmými rezmi.
Hotovo!
Teraz máš ovocie v jednom kuse, takto ho čistia aj profíci na smoothie. Ananás nakrájaj na kolieska a tie na kúsky. Stred niekto vyhadzuje, lebo je tvrdý, ty si ho odlož do chladničky, a nabudúce pridaj do čaju. Na zdravie!
Pre lepšiu predstavu si pozri video.