Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Dovolenka v zime: Čo má spoločné lyžovačka s exotickou dovolenkou?

Odpoveď na túto otázku je jednoduchá. Či už sa počas zimného obdobia vyberiete na zasnežené svahy alebo do tepla, nezabudnite na poistenie do zahraničia. Bez neho sa môže váš pobyt v zahraničí predražiť o stovky alebo aj tisícky eur.

Lyžovačka v zahraničí bez cestovného poistenia nie je dobrý nápad

Lákajú vás hory v Talianku, Rakúsku alebo inej zahraničnej krajine? Bez ohľadu na to, kam sa chystáte na lyžovačku, poistenie do zahraničia by ste určite mali mať. Pomôže vám v prípade, keď sa na svahu zraníte alebo ochoriete. V rámci poistenia na dovolenku si môžete uzatvoriť aj doplnkové poistenie zodpovednosti za škodu, ktoré oceníte vtedy, keď nechtiac zrazíte iného lyžiara alebo napríklad poškodíte vybavenie v reštaurácii. Tiež nezabudnite na pripoistenie záchranných akcií horskej služby, ktoré vám zabezpečí nárok na preplatenie nákladov za vyslobodzovaciu, pátraciu či inú akciu horských záchranárov. V neposlednom rade sa vám na lyžovačke môže hodiť aj pripoistenie batožiny, ktoré kryje stratu, krádež a poškodenie osobných vecí či dokladov.

Dobré vedieť: Od 1.januára 2022 je v lyžiarskych strediskách v Taliansku povinné mať uzatvorené poistenie, ktoré kryje zodpovednosť za škodu. Bez platného poistenia vás na svah nepustia!

Poistenie do zahraničia treba mať aj v exotických krajinách

Ak sa počas týchto chladných dní chcete trochu ohriať a užiť si exotiku, cestovné poistenie by vám v žiadnom prípade nemalo chýbať. Rovnako ako v prípade lyžovačky, vaša poistka by mala okrem liečebných nákladov kryť aj zodpovednosť za škodu a riziko poškodenia, straty alebo krádeže batožiny. Pripoistenie záchranných akcií horskej služby môžete, samozrejme, vynechať. Ak sa chystáte vycestovať do krajiny s horšou politickou alebo bezpečnostnou situáciou, určite zvážte aj pripoistenie právnej pomoci. Zaistíte si tak pomoc pri komunikácii so štátnymi orgánmi, veľvyslanectvami a ďalšími inštitúciami.

Dobré vedieť: Niektoré exotické krajiny predstavujú riziko v podobe nákazy rôznymi chorobami, ktoré sa u nás nevyskytujú. Ak vám váš lekár odporučí, aby ste sa proti nim dali zaočkovať, určite tak urobte. Ak takéto očkovanie vynecháte a počas pobytu v exotickej krajine ochoriete na jednu z chorôb, pred ktorou vás vakcína mala chrániť, s náhradou liečebných nákladov z cestovného poistenia rátať nemôžete.

Prostredníctvom poistenia na dovolenku si viete zabezpečiť ochranu pred mnohými ďalšími rizikami, či už na lyžovačke, v exotike alebo inej krajine. Napríklad pri nakazení sa koronavírusom alebo v prípade zranenia, ku ktorému prišlo pri vykonávaní adrenalínového športu. Za zmienku stojí aj pripoistenie storna, vďaka ktorému budete mať nárok na vrátenie storno poplatkov pri zrušení zaplateného zájazdu, ubytovania či leteniek. Najlacnejšie cestovné poistenie s krytím všetkých rizík, ktoré potrebujete, nájdete veľmi jednoducho. Využite online kalkulačku poistenia do zahraničia od Netfinancie.sk a presvedčte sa o tom, že sa dá poistiť rýchlo, pohodlne a výhodne.

PR článok

Zdroj náhľadového obrázka: bigstockphoto.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.